Kövek

Római travertin Gránit - Azul Bahia Agglomerát - Beige Marfil Márvány - Emperador Light Onix - Arco Iris

Mészkövek

Gránitok

Márványok

Agglomerátok

Onixok

Mészkövek

A mészkő jellemzően egyásványos, üledékes kőzet, amelynek legalább 90%-a kalcit vagy aragonit. A fennmaradó rész főleg más karbonátásvány, kvarc vagy kova, agyag és szerves anyag. Viszonylag rideg, merev, szilárd és állékony kőzet.

Magyarország hegyvidékein sok helyen fordulnak elő különböző korú mészkövek a felszínen, felszín alatti elterjedésük pedig még jelentősebb.

Magyarországon az építészeti felhasználású mészkövek közül a köztudatban legelterjedtebbek és legismertebbek: a sóskúti, a Fertő tó melletti fertőrákosi, a budakalászi és a süttői mészkő.

A tardosi bányából származó, hússzínű mészkövet "magyar márvány" névvel is illetik. Cégünk többségében süttői mészkővel, Római travernittel és tardosi vörös mészkővel dolgozik.

A következőket lehet elkészíteni mészkőbő: Kőhomlokzat, padlóburkolat, falburkolat, kandalló, pult, lábazat, ablakpárkány, könyöklő, lépcső, emlékművek, kőfaragványok.

Mészkő Bianco Classico Mészkő Argentino Mészkő Giallio Mészkő Noce Mészkő Oniciato Mészkő Persian Red Mészkő Római Travertin Süttői Travertin Tardosi vörös mészkő Kapcsolat

Mészkő Feldolgozó Kft. © 2015 - Minden jog fenntartva

Kapcsolat

Mészkő Feldolgozó Kft.

1118 Budapest,

Rétköz u. 22.

Adószám: 25308563-2-43

Banksz.sz.: 12028900-01518086-00100002

Munkáink